top of page
SEA_LOGO_BASIS_TR_GREY_10_LINE_480x480_300ppi.png

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού (S.E.A)

θα ήθελε να ευχαριστήσει όλες και όλους όσους συμμετείχαν στη δράση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στον Σταυρό.


Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες και με οδηγό την αγάπη και την αγωνία για το μέλλον του Σταυρού, κάτοικοι της περιοχής, απλοί πολίτες, μέλη του Συλλόγου μας, ο σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης με την ομάδα του, η Daedalus Academy και πολλοί αξιόλογοι καλλιτέχνες ένωσαν τις δυνάμεις τους για να πραγματοποιηθεί μία μοναδική εικαστική και μουσική βραδιά στον χώρο του αρχαίου λατομείου στον Σταυρό.


Στόχος ήταν η ευαισθητοποιήση των πολιτών και των Δημόσιων Αρχών για τη μοναδικότητα της περιοχής του Σταυρού, η οποία πρέπει να προστατευθεί άμεσα. Πάνω από 800 άτομα έδωσαν το παρόν με απόλυτο σεβασμό στο χώρο, ενώ δεκάδες μικροί και μεγάλοι εθελοντές βοήθησαν στη διοργάνωση της βραδιάς και την προστασία της παραλίας και του αρχαίου λατομείου.


Σε δύο χειροποίητες κατασκευές με ξύλα και πανιά και στους βράχους κάτω από το φως του μπλε φεγγαριού πραγματοποιήθηκαν οι ψηφιακές προβολές μίας μεγάλης συλλογής φωτογραφιών από την ιστορία, τους ανθρώπους και το περιβάλλον του Σταυρού όπως επίσης αποσπάσματα από ταινίες, γυρίσματα των οποίων έχουν γίνει στην περιοχή.


Σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα έγινε η πρεμιέρα της ταινίας μικρού μήκους «Άλλος Ένας» του σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη στην οποία πρωταγωνιστεί ο Σοφοκλής Μαλαξιανάκης, ένα από τα πρόσωπα σύμβολα της περιοχής ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα. Η ταινία είχε γυριστεί με αφορμή τον θάνατο του δίχρονου πρόσφυγα Aylan Kurdi που ξέβρασε η θάλασσα νεκρό στις τουρκικές ακτές, ακριβώς 8 χρόνια πριν στις 2 Σεπτεμβρίου του 2015. Η προβολή συνοδεύτηκε με μία συγκλονιστική ερμηνεία του τραγουδιού «Άλλος Ένας» του Γιώργου Νικηφόρου Ζερβάκη.


Tις υπόλοιπες προβολές συνόδευσε η ατμοσφαιρική μουσική του Γιάννη Καπετανάκη, Mediterranean modes, Marmitas Band και DJ Nikos Thomas. Στο τέλος της δράσης συμμετείχαν οι ακροβάτες της Daedalus Academy ιδρυτές της Saling Circus δίνοντας μία ακόμα εντυπωσιακή διάσταση στη βραδιά.


Στους παρεβρισκόμενους προσφέρθηκαν γλυκίσματα που δώρισαν για τη δράση αυτή τα ζαχαροπλαστεία Σπιτικό, Άριστον, Όνειρα Γλυκά και Μοντέρνο, καθώς και γλυκά που έφτιαξαν κάτοικοι και φίλοι του Συλλόγου μας. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για την υποστήριξη τους. Οι δράσεις για την προστασία της περιοχής θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα. Ευχή και στόχος είναι να καθιερωθεί ένα ετήσιο φεστιβάλ.

bottom of page